Egypte, een jongensdroom

Mijn hele leven wil ik al dolgraag naar Egypte. De verhalen die ik vroeger op school te horen kreeg, spraken erg tot mijn verbeelding. Ik wilde de farao's, pyramides en tempels bezoeken. In die tijd besefte ik niet goed dat er gesproken werd over een cultuur die al lang uitgestorven was. Of was die cultuur wel uitgestorven?

Kerst 1998: samen met een groep van 16 mensen ben ik twee weken met een bus rondgetrokken door Egypte. En hoewel de farao's niet meer bestaan, is Egypte nog steeds omhuld in een waas van mystiek. De tempels, pyramides, maar ook de mensen doordringen je nog steeds van een machtige cultuur.

Onze rondreis begon in Caïro, waar we natuurlijk de pyramides bekeken hebben. Daarna zijn we met een bus door de woestijn getrokken, via de verschillende oases, naar Luxor. In Luxor hebben we de tempels en rotsgraven bekeken. Ter afsluiting van onze reis hebben we twee dagen in een hotel gezeten aan de Rode Zee, waar we gesnorkeld hebben.

Klik op de kameel naar rechts om de reis te volgen die wij gemaakt hebben. Of klik op de verschillende plaatsen op deze kaart voor een beschrijving en foto's van die plaats.


terug | homepage | kaart | verder